Stiefvader vandaal: "Hij gaat werken om schade te betalen"

Stiefvader vandaal: Hij gaat werken om schade te betalen

Stiefvader vandaal: "Hij gaat werken om schade te betalen"

Print
Willebroek - Bij de drie jonge vandalen uit Willebroek begint stilaan door te dringen wat ze op hun kerfstok hebben. Stiefvader Yves van de 17-jarige mededader D. laat weten dat zijn stiefzoon de schade zal terugbetalen.

Voor de stiefvader was het een grote klap dat D. bij het groffe vandalisme op de gemeentelijke werf van Willebroek betrokken was. “Hij had zondag nog gezegd dat hij ernaar uitkeek om maandag bij de groendienst te gaan werken voor zijn vakantiejob. Wist ik veel dat hij enkele dagen daarvoor nog op die gemeentelijke werf was geweest”, zucht Yves.

Botsauto

Achttien wagens werden zwaar toegetakeld in een spelletje botsautootje. De schade, die in de honderdduizenden euro’s zal lopen, zal waarschijnlijk door de drie daders opgehoest moeten worden. “Hij gaat werken om de schade te betalen. Dat heeft hij al uitdrukkelijk beloofd. Het valt nog af te wachten in hoeverre hij zal moeten bijdragen. Volgens hem heeft hij maar met één auto gereden en heeft hij er niet mee gebotst. Dat pleit hem natuurlijk niet vrij van alle schuld. Met het onderzoek naar vingerafdrukken zullen ze wel te weten komen wie met welke wagen gereden heeft”, klinkt het.

D. zit nu in een gesloten jeugdinstelling in Mol. De meerderjarige mededader Kevin H. zou ondertussen in de gevangenis verblijven omdat hij eerder een voorwaardelijke straf had gekregen. Net als de twee andere is ook de minderjarige dader Y. afkomstig van Willebroek zelf.

BePr

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio