Knappe affiche op derde Wisselfeesten

Knappe affiche op derde Wisselfeesten

Knappe affiche op derde Wisselfeesten

Print
Kasterlee - Op zaterdag 7 augustus wordt voor de derde keer de Wisselfeesten georganiseerd. Het festival is er voor jong en oud en heel wat activiteiten zijn gratis, enkel voor een bezoekje aan de comedytent betaalt men 5 euro.

De Wisselfeesten gaan van start om 14 uur met een kinderrommelmarkt, even later gevolgd door de Wisselster 2010, een talentenjacht voor kinderen van zes tot veertien jaar die mogen doen waar ze goed in zijn en proberen op die manier de jury naar hun hand te zetten.

Om 17 uur opent de plaatselijke fanfare De Kunstminnaars feestelijk het festival, maar ook de eerste band op het hoofdpodium komt uit Kasterlee. Travelling Somewhere Else is een jonge, talentvolle band die dit jaar al hoge ogen gooiden tijdens de voorronde van De Kunstbende. Het viertal, dat frisse maar pure rock brengt zoals men die eind jaren zeventig aan de andere kant van Het Kanaal maakte, staat alvast te popelen om hun thuisbasis rond hun vinger te winden. Met zachte en luchtige vocale harmonieën vervolgt The Nursery Rhyme uit Leuven, het muzikale project van Jasper Stockmans, het programma.

Dan is de tijd gekomen om in de theatertent te genieten van comedy van de bovenste plank. Bert Gabriëls heeft zijn strepen al verdiend in Comedy Casino en het knotsgekke tv-programma Zonde van de zendtijd. Ook William Boeva, dit jaar de winnaar van de 123 Comedy Award, en Bruno Bittoun tonen zich van hun grappigste kant.

Met The Feud staat een Britse band op het podium die het publiek verwent met stevige rock die sterk neigt naar Muse of Foo Fighters. Gentenaar Tiny Legs Tim doet het dan weer in zijn eentje in de theatertent. Tim De Graeve (gitaar, mondharmonica en zang) lijkt wel een verre neef van Bob Dylan. Hij brengt de blues in al zijn eenvoud en sadness.

De topper van de derde Wisselfeesten komt dit jaar uit Bosnië-Herzegovina. In de Balkan is Dubioza Kolektiv (foto) al immens populair, maar ook de rest van Europa valt langzaam maar zeker voor deze energieke bende. De groep speelde al voor een uitverkochte AB en schitterde op Couleur Café. Dubioza Kolektiv toert momenteel door Europa en laat zaterdagnacht Kasterlee kennismaken met opzwepende ritmes en politiek getinte teksten, veelal over vrede en verdraagzaamheid onder de volkeren.

www.wisselfeesten.be

Eddy Leysen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio