Maïsdoolhof slaat aan bij groot en klein

Na precies één week mocht het Maïsdoolhof in de Arkstraat in Lichtaart al meer dan zevenhonderd bezoekers verwelkomen, goed voor gemiddeld honderd entrees per dag. De attractie slaat aan bij het jonge volkje, maar ook hun ouders amuseren zich. Aan de hand van een aantal vragen moet de uitgang van het doolhof worden gevonden. Spanning is dus gegarandeerd.

Leysen Eddy

De toeristische dienst is tevreden over het concept. "Het Maïsdoolhof slaat zeker aan", vertelt Sofie Embrechts van de Dienst Toerisme. "Natuurlijk zijn we wat afhankelijk van het weer, dat mochten we vorige week maandag ondervinden toen er maar dertig bezoekers waren. Maar een aantal andere dagen maakte dit ruimschoots goed en met gemiddeld honderd bezoekers per dag overtreft het onze verwachtingen."

De toeristische dienst van Kasterlee voorziet naast het Maisdoolhof een kleiner exemplaar voor kleuters. Dit is meteen de ideale mogelijkheid om het concept onder de knie te krijgen. Er is tevens een hoge strobalentoren en een aantal andere spelletjes voor de kinderen. Het Maïsdoolhof bevindt zich in de Arkstraat te Lichtaart (Kasterlee) net achter het veld van FC Stenen. Het doolhof gaat elke dag open om 13 uur, nog tot het einde van de vakantie.

Eddy Leysen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio