ING annuleert afhaallimiet 60-plussers

ING annuleert afhaallimiet 60-plussers

ING annuleert afhaallimiet 60-plussers

Print
Na een storm van protest trekt ING zijn omstreden nieuwe maatregel voor 60-plussers in. De bank zal oudere klanten wel aanraden om de opvraaglimiet te beperken.

ING kondigde dinsdagmorgen aan dat klanten ouder dan 60 binnenkort nog maar 1.000 euro per week uit een geldautomaat kunnen halen, terwijl dat nu 2.500 euro is. De bank wilde dat naar eigen zeggen doen om de klanten te beschermen tegen fraude, oplichting en afpersing.

Ontslagnemend minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne eiste dat ING de maatregel rond het beperken van de opvraaglimiet voor 60-plussers zou herzien. Ook minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) gaf te kennen dat ING de beslissing moest intrekken.

"Het is onverstandig van de bank om zo'n maatregel te nemen zonder overleg met de 60-plussers. Bovendien is de reactie overdreven. Alsof 60-plussers niet meer in staat zijn om verstandig met hun geld om te springen. Dit is een maatregel die ganse groepen van de bevolking treft", aldus Van Quickenborne.

Een belangenvereniging van senioren, Senior Flex, noemde de maatregel "eenvoudigweg discriminatie wegens leeftijd".

Standpunt: Zestigplussers laten zich terecht niet betuttelen

Bent u een 60-plusser die nog heel actief in het leven staat en die zich niet wil laten betuttelen omwille van zijn leeftijd? Of kent u zo iemand? Laat het ons weten via hier@reageren.be

.

Nu in het nieuws