Daders schietpartij op E34 nog voortvluchtig

De vrachtwagendieven die maandagavond Belgische agenten onder vuur namen op de E34 aan de grens met Nederland, zijn nog steeds voortvluchtig. Zowel het Belgische als het Nederlandse gerecht heeft een afzonderlijk onderzoek opgestart.

wverhaert

Een eerste poging om een vrachtwagen te stelen mislukte. Rond 19.30 uur werd een vrachtwagen aan de afslag Arendonk aangemaand te stoppen door een persoon bij een voertuig met blauw zwaailicht. Van zodra hij stopte, doken er drie gewapende en gemaskerde mannen op die de vrachtwagen wilden stelen. De chauffeur vluchtte weg en werd onder vuur genomen. Hij kon ontkomen en waarschuwde de politie.

Schietpartij

De overvallers ondernamen een tweede, succesvolle, poging bij een Poolse vrachtwagen en vluchtten richting Nederland. Op dat ogenblik wilden Belgische agenten de chauffeur en bijrijder van de vrachtwagen die aan de dieven konden ontkomen, meenemen naar de plaats waar de overvalpoging had plaatsgevonden, om verder onderzoek te doen. Toen ze terugreden in de richting van België, zagen ze bij de oprit van de A67/E34 bij Eersel een vrachtwagen staan met een zwarte auto.

De agenten stopten achter de vrachtwagen om een controle uit te voeren. Op dat moment zagen ze twee gemaskerde mannen uit de zwarte auto komen die op hen begonnen te schieten. Vervolgens werd hun politievoertuig aangereden door de vrachtwagen. De Belgische agenten schoten terug op de zwarte auto, maar konden niet voorkomen dat de auto en de vrachtwagen er vandoor gingen in de richting van België.

De agenten bleven ongedeerd, maar de daders konden ontkomen. Wat verderop werd de Poolse vrachtwagen in brand gestoken en de chauffeur gekneveld langs de weg achtergelaten.

Er loopt een Belgisch onderzoek naar de feiten die zich in ons land afspeelden en een Nederlands onderzoek naar de feiten die zich net over de grens voordeden.

MEER OVER Nederland

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio