2 keer misbruikt in 1 uur - "Wist ik veel wat anale verkrachting was"

2 keer misbruikt in 1 uur - Wist ik veel wat anale verkrachting was

2 keer misbruikt in 1 uur - "Wist ik veel wat anale verkrachting was"

Print
André Leers, een 59-jarige man uit Heusden-Zolder, getuigt deze week in Humo over zijn afschuwelijk ervaringen als 13-jarige; hij werd twee keer misbruikt op een uur tijd, waaronder éénmaal door de kapelaan.

Op een dag werd ik thuis in de haag gelokt door een man die ik van haar noch pluim kende. Hij heeft me op handen en voeten laten plaatsnemen, mijn broekje afgerukt en heeft me verkracht. Ik was doodsbang, dacht dat hij me ging doodmaken. Wist ik veel wat een anale verkrachting was", zegt de man in het interview.

Na het voorval reed André rechtstreeks naar de kapelaan. "Hij moest alles weten, tot in de kleinste details. En hoe meer ik vertelde, hoe meer opgewonden hij raakte. Hij nam mijn hand vast, en streelde ermee over zijn eikel. En hij ging nog verder. Die warme, kleine teelballetjes van hem voel ik vandaag nog altijd. Hij is klaargekomen en ik ben hard naar buiten gerend. Buiten heb ik tegen mezelf gezegd: dit is niet gebeurd", vertelt de man in het weekblad.

Alles verloren

"Ik ben verder gegaan met mijn leven, alsof er niks aan de hand was. Wat zich toen heeft afgespeeld, heeft mijn prille atheïsme doen ontkiemen. Ik ben op slag mijn geloof verloren, en ook het vertrouwen in mensen. Dat is behoorlijk veel voor een ventje van dertien. Ik ben alles verloren."

.

Nu in het nieuws