De Kalei is opnieuw virusvrij

De Kalei is opnieuw virusvrij

De Kalei is opnieuw virusvrij

Print
Het bivakhuis De Kalei is terug klaar om jeugdebwegingen te ontvangen. Dat heeft burgemeester Lydia Peeters (Open Vld) meegedeeld. De kampplaats in Dilsen-Stokkem werd de afgelopen week grondig ontsmet nadat er op tien dagen tijd leden van twee verschillende jeugdbewegingen - de VKSJ van Vichte en Chiro Gaverke uit Waregem - ziek waren geworden.

De Kalei werd vorige week preventief gesloten nadat er tientallen kinderen van de VKSJ van Vichte ziek waren geworden. Achteraf bleek dat ze buikgriep hadden.

"Dokter Annemie Forier van het Toezicht Volksgezondheid bevestigt dat het norovirus bijna overal in het gebouw is teruggevonden", zegt Peeters. "Uit onderzoek blijkt dat de kans zeer groot is dat de kinderen zelf drager van het virus waren."

Staalnames

"Maandag en dinsdag zijn na de ontsmettingsbeurten nog staalnames gebeurd en de resultaten daarvan zijn ten laatste vrijdag bekend. We wachten dus tot dan om de sluiting definitief op te heffen", gaat de burgemeester verder.

De KSA van Pittegem zou dus normaal gezien op dinsdag 10 augustus hun bivak in De Kalei kunnen starten.

"De jeugdbewegingen krijgen wel bijzondere richtlijnen mee, zoals de handen wassen na een toiletbezoek. Als een kind ziek wordt met buikgriep, stuur het dan meteen naar huis en laat het niet op kamp uitzieken", besluit Peeters.

.

Nu in het nieuws