Veilig fiets parkeren bij evenementen

Vanaf volgend jaar worden bij evenementen mobiele fietsenstallingen geplaatst voor 500 fietsen. Dit belet wildparkeren door fietsers.

Het Parkeerbedrijf (GAPA) en de stad Antwerpen investeren volop in veilige fietsenstallingen. Dit moet bewoners aanzetten om sneller op de fiets te springen.

Tegen het voorjaar van 2011 zal een eerste mobiele fietsenstalling worden ingezet bij evenementen. Vijfhonderd fietsen kunnen terecht in deze stalling. “Dat zijn een heleboel fietsen die bij evenementen niet tegen de gevels en garages van buurtbewoners geparkeerd zullen worden”, zegt GAPA-voorzitter Ludo Van Campenhout.

Aanleunhekjes

In de eerste helft van 2010 zijn er 150 aanleunhekjes geplaatst voor 300 fietsen. Zowel particulieren als de districten kunnen aanleunhekjes aanvragen.

Buurtfietsenstallingen

In de Zénobe Grammestraat en in de Boomgaardstraat in Antwerpen opende de eerste buurtfietsenstallingen. In beide stallingen is er samen plek voor bijna dertig fietsen. Een derde buurtfietsenstalling voor 24 fietsen wordt in de tweede helft van augustus geopend in de Zwijgerstraat op het Antwerpse Zuid. “We zoeken nu ruimte in het stadscentrum en in Antwerpen- Noord”, zegt Van Campenhout.

SVW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio