Shire biedt 19 euro per aandeel Movetis

Print
De beursdagen van Movetis zijn geteld. De Brits-Ierse groep Shire doet een bod van 19 euro op de aandelen van het Kempense bedrijf. Dat is 74% boven de beurskoers van 2 augustus.

Movetis staat nog maar enkele maanden op de beurs. Het bedrijf trok in december vorig jaar naar de aandelenmarkt tegen een koers van 12,25 euro per aandeel. Het huidige bod ligt daar 55% boven. Het bod van Shire waardeert de hele onderneming Movetis op 428 miljoen euro.

Het bod vindt effectief plaats als Shire erin slaagt om minstens 90% van de aandelen binnen te halen. De belangrijkste aandeelhouders van Movetis waaronder Sofinnova Partners, Sofinnova Ventures en Life Sciences Partners - die samen 38,9% van de aandelen bezitten - hebben al toegezegd op het bod in te gaan.

Janssen Pharmaceutica

Movetis ontwikkelt medicamenten tegen ziekten van het maag- en darmstelsel. Het meest bekende product is Resolor, tegen chronische constipatie.

Het bedrijf ontstond enkele jaren geleden als een afsplitsing van Janssen Pharmaceutica. Het werd trouwens geleid door gewezen mensen van Janssen.

Overnemers Shire heeft de missie om de meest waardevolle gespecialiseerde biofarmaceutische onderneming in de wereld te worden. Verwacht wordt dat Movetis een belangrijke rol zal spelen in de activiteiten van Shire rond maag-darmstoornissen.

De topman van Movetis, Dirk Reyn, zal aan het hoofd staan van deze Europese activiteiten, die zullen ondergebracht worden in de huidige juridische entiteit van Movetis in Turnhout.

JVG

.

Nu in het nieuws