Buren tegen komst van windmolens

Print
Dendermonde - Buurtbewoners zorgden voor tientallen bezwaarschriften tegen de komst van windmolens in de Eksterstraat.

Op de plannen om de windmolens, die zo’n 150 meter hoog zullen zijn, te plaatsen aan de Eksterstraat kwam al vrij veel protest van inwoners van Lebbeke, die dicht tegen deze straat wonen. Maar ook in Dendermonde valt het initiatief niet bij iedereen in goede aarde.

“De eerste huizen bevinden zich al in een straal van 250 meter”, weet buurtbewoonster Annemie De Backer. “Dat is veel dichter dan in andere landen toegelaten is. We vrezen dat deze molens ook voor overlast zullen zorgen. Er wordt gezegd dat ze het toegelaten aantal decibels niet zullen overschrijden, maar ik vrees voor onze nachtrust. En dan hebben we het nog niet over de slagschaduw.”

Samen met andere bewoners diende ze een bezwaarschrift in tegen de bouwaanvraag. Voor de milieuvergunning was ze te laat omdat ze niet op de hoogte gebracht waren hiervan.

“We nemen als stad nog geen stelling in. We bekijken de aanvraag en de bezwaarschriften gaan we in overweging nemen voordat we advies geven”, zegt schepen Bart Van Malderen (sp.a).

RaMo

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio