Wereldrecord 'bartending' op de helling door vormfouten

Het wereldrecord achter de toog staan en klanten bedienen dat Bart Weyn (32) zondagmiddag vestigde, haalt wellicht het Guinnessbook of World Records niet. Voor de recordman is dat bijzaak. Hij wil vooral bewijzen dat dergelijke stunt kàn zonder pepmiddelen.

De vorige recordhouder Ludwig Van Isterdael uit Merchtem die op 2 mei 101 uur achter de toog stond vreest dat de prestatie van de Hamse cafébaas niet in aanmerking komt om als nieuw record erkend te worden. De officiële bewijzen vertonen gebreken.

“De webcam die de hele recordpoging filmde, werkte gedurende drie uur niet door een technisch defect. Er was ook geen medische begeleiding door een geneesheer. Een gerechtsdeurwaarder ontbrak eveneens. Ik had een map van wel 7,5 centimeter dik met getuigenissen. Twee beëdigde toezichters en een arts hielden mij bestendig in het oog. Toch vind ik het tof dat Bart mijn record heeft aangevallen. Ik ben hem zaterdag gaan aanmoedigen.”

Bart Weyn is niet onder de indruk van de opmerkingen. “Ik wou vooral bewijzen dat 102 uur achter de toog staan puur natuur kan zonder gebruik van drugs of andere verboden pepmiddelen. Daarvoor heb ik een doktersonderzoek nodig. Tijdens de vier recorddagen nam ik alleen veel water, energiedrankjes en weinig vetarm voedsel. Alcohol was al die dagen taboe.”

Bart kijkt aangenaam verrast terug op zijn stunt of het record nu gehomologeerd wordt of niet. “Ik sta vooral versteld van de grote mediabelangstelling. Dat had ik nooit verwacht.”

Ludwig Van Isterdael kondigde al aan dat hij een nieuwe aanval op het wereldrecord doet wanneer de 102 uur van zijn uitdager Bart Weyn officieel wordt erkend.

WO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio