Laszlo Köteles ook tegen Inter Turku niet speelgerechtigd

Ook tegen Inter Turku (donderdag, 20u) zal Laszlo Köteles nog niet onder de lat staan bij RC Genk. Hij is nog niet speelgerechtigd in de Europa League omdat hij niet op de spelerslijst staat die RC Genk bij de UEFA neerlegde. Tegen de volgende ronde, die op 19 en en 26 augustus gespeeld wordt, kan de Hongaarse doelman er wel weer bij zijn.

fvranckx

Genk had een akkoord met Diosgyöri VTK over de voorwaarden en de som van de transfer van Köteles, voerde alles ook uit zoals vastgelegd, maar plots betwistte de Hongaarse club de eerder overeengekomen voorwaarden.

Omdat er onzekerheid was over de internationale licentie van Köteles nam RC Genk uit voorzorg zijn naam niet op in de lijst van spelers voor de derde kwalificatieronde van de Europa League. Die lijst moest uiterlijk op 23 juli aan de UEFA bezorgd worden. Gevolg: Köteles was/is niet speelgerechtigd voor de heen- en terugmatch tegen Inter Turku.

Voor de volgende ronde kan hij er wel bij zijn. Dan moet RC Genk voor de heenmatch, 18 augustus, iemand van de oorspronkelijke lijst schrappen en vervangen door Laszlo Köteles. Maar Genk kan dat pas doen als Köteles ook een internationale spelerslicentie heeft.

RC Genk stapte ondertussen ook naar de FIFA die bevoegd is voor betwistingen rond internationale transfers die elektronisch werden afgesloten. Voor Genk blijft het afwachten tot de FIFA de zaak behandelt en of de uitspraak van een Belgische rechtbank zal gerespecteerd worden.

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws