Buurtonderzoek bepaalt lot van bijtende herdershond

Burgemeester Walter Luyten (CD&V) wil een buurtonderzoek houden over de hond die vorige donderdag een twaalfjarig meisje beet.

ikerremans

De Duitse scheper die vorige week donderdag een meisje van twaalf in de armen en benen beet, zit nog bij zijn baasje thuis. De eigenaar kreeg ondertussen een pv wegens onopzettelijke slagen en verwondingen. Vermoedelijk zal het daar wel niet bij blijven.

“Ik ben de zaak volop aan het onderzoeken”, zegt burgervader Walter Luyten. “Ik wil weten of er nog eerdere incidenten zijn geweest en wat het algemene gevoel is in de buurt. Ik plan ook nog een overleg met de eigenaar van de hond. Als er nog incidenten zijn geweest, dan is het duidelijk dat er maatregelen genomen kunnen worden. Gaat het alleen om een onveiligheidsgevoel, dan kunnen er misschien wat afspraken gemaakt worden.”

“Maar voor ik een beslissing neem, moet ik daarvoor wel gefundeerde redenen hebben. Ten laatste dinsdag of woensdag nemen we een beslissing.” Volgens een buurtbewoonster is het alleszins niet het eerste incident met de Duitse scheper. De hond zou eerder ook al eens een kleine viervoeter ernstig verwond hebben.

VTT

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio