Herinrichting moet ‘zwart’ kruispunt veiliger maken

De overheid wil in oktober het ‘zwarte’ kruispunt van de Molsebaan met Sint- Martinusstraat in Retie grondig aanpakken.

ikerremans

Het kruispunt van de Sint-Martinusstraat- Molsebaan met de Nieuwstraat staat in het zwarte boekje van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer. De overheid maakte jaren geleden al een plan van aanpak voor dit verkeerspunt op en verkreeg er in 2006 zelfs een bouwvergunning voor. Maar omdat er sindsdien geen steen werd verlegd, is de vergunning intussen vervallen. Op dit moment loopt een hernieuwde aanvraag.

Bedoeling is om het kruispunt in oktober van dit jaar een grondige herinrichting te geven. De hoofdrijrichting wordt verlegd naar de as Molsebaan-Nieuwstraat.

Het verkeer dat via de Sint- Martinusstraat uit het centrum komt, moet dan voorrang verlenen aan die route. Daardoor verschuiven de verkeerslichten op dit kruispunt. Bij de ingreep hoort ook de heraanleg van de fietspaden en de inplanting van nieuwe fietsoversteken. Voor de bussen van De Lijn komt er een afzonderlijke wachthaven.

Het Vlaamse Gewest plant de start van de werkzaamheden voorlopig op 1 oktober. De operatie zou vier maanden in beslag nemen, waarbij op bepaalde momenten geen doorgaand verkeer meer mogelijk is. Het openbaar onderzoek rond de vergunning loopt nog twee weken.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio