Zware regenval zorgt voor wateroverlast in enkele straten

Print
Rijkevorsel - De brandweer van Rijkevorsel is rond 16.30u moeten uitrukken naar vijf plaatsen in de gemeente om de wateroverlast in te dijken.
Maandagnamiddag rond 16.30u kreeg de gemeente Rijkevorsel in korte tijd met heel wat regen te kampen. Op een vijftal plaatsen zorgde dat voor wateroverlast. De brandweer is er moeten uitrukken.

“We kregen twee soorten oproepen”, klinkt het bij de brandweer van Rijkevorsel. “Drie waren het gevolg van de overstort van rioleringen. Twee kwamen door vervuilde duikers in de beken. Die zaten vol afval of verpakkingen en plastic die de doorgang onder de duiker beletten. Door de hevige regen heeft de capaciteit van de beken het begeven zodat het water op lage punten in de gemeente langs de beken begon te lopen. Eén huis lag zo laag dat de kelder en de garage ondergelopen waren. Bij de andere oproepen bleef de overlast beperkt tot de omgeving.”

De getroffen straten waren de Merksplassesteenweg en de Ambachtsweg, de Oostmalsesteenweg en de Elzenweg in Sint-Jozef Rijkevorsel. De brandweer heeft daarop de oorzaken van de overlast weggenomen zodat het water weer op een normale manier wegkon.

MAMI

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio