Food

Aardappelsla met chipolata en nazareth

Print

Aardappelsla met chipolata en nazareth

Ingrediënten:

1 kg vast kokende aardappelen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 150 g fijne groene tuinboontjes, 2 tomaten, 1 zoetzure augurk, 4 gebakken chipolataworstjes, 8 eetlepels goede olijfolie, 1 koffielepel mosterd, een paar druppels witte alcoholazijn, peper en zout, 150 g nazarethkaas.

Bereiding:

1 Kook de aardappelen gaar in de schil. Giet af en laat even afkoelen. Schil de warme aardappelen met een mesje. Snijd de knollen in schijfjes. Giet 4 eetlepels olijfolie over de warme aardappelschijfjes. Voeg de fijngehakte peterselie toe en meng voorzichtig. Laat afkoelen.

2 Maak de tuinboontjes schoon. Laat ze 7 minuten zonder deksel garen in hard kokend gezouten water. Giet af en spoel de boontjes met koud water tot ze volledig afgekoeld zijn. Snijd de boontjes in stukjes van 3 cm.

3 Was de tomaten en snijd elke tomaat in 8 stukjes.

4 Meng tomaten en boontjes voorzichtig onder de koude aardappelen. Verdeel de salade over de borden.

5 Snijd de augurk in blokjes van 1/2 cm. Strooi over de salade.

6 Meng de mosterd, olijfolie, alcoholazijn, peper en zout met een garde tot vinaigrette. Verdeel de vinaigrette met een lepel over de borden.

7 Snijd de koude gebakken chipolataworstjes in schijfjes van een cm. Strooi uit over de sla.

8 Snijd de jonge kaas in blokjes van 1/2 cm. Verdeel over de salade.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN