Ruiz minstens 6 weken out

Het lot ontziet Westerlospits Jaime Ruiz niet. De onfortuinlijke Colombiaan,die vorig seizoen grotendeels in rook zag opgaan door allerhande blessures, zal ook de komende zes weken niet op een voetbalveld te zien zijn.

Dat bleek gisteren na een scan in het ziekenhuis. Het kan echter nog erger: mogelijk moet Ruiz een half jaar aan de kant blijven. "Tijdens het eerste onderzoek werd bevestigd dat de mediale band van de knie is geraakt", zegt clubdokter Dirk Van Genechten. "Dat betekent een inactiviteit van minstens zes weken. Er is evenwel bijkomend onderzoek nodig om te achterhalen of ook de kruisband is geraakt." Dat gebeurt vandaag. "In dat geval zou Ruiz niet zes weken, maar zes maanden buiten strijd zijn."

Een rampscenario waar niemand in Westerlo voorlopig aan wil denken, ook Ruiz niet. "Hij gaat voorlopig uit van zes weken inactiviteit", zegt clubarts Van Genechten. Westerlotrainer Jan Ceulemans reageerde gisteren door te zeggen dat er een extra spits moet bijkomen als de Colombiaanse aanvaller voor maanden in de lappenmand verdwijnt.

Ruiz beëindigde het seizoen 2008-2009 als nationaal topschutter met 17 goals, maar vorige jaargang raakte hij - ook al afgeremd door allerhande blessures - niet verder dan één treffer. Het nieuwe seizoen van Ruiz duurde welgeteld 74 minuten, tot hij in een duel een trap op de knie kreeg.

SBE

Meer voetbalnieuws