Broeierij Moonen wijkt nog dit jaar voor woonproject

De gebouwen van Broeierij Moonen in het dorp van Poppel ruimen binnenkort plaats voor De Pastorie, een prestigieus woonproject met 43 appartementen en 7 woningen. Daarvan zijn er al enkele verkocht.

Het complex met 43 appartementen en 7 woningen dat in het Poppelse dorp uit de grond zal rijzen, wordt Residentie De Pastorie gedoopt. Het project werd ontwikkeld door Condominium Vastgoed uit Antwerpen. "Er worden nieuwe wegen, een groene binnenplaats en een ondergrondse parking met garageboxen aangelegd", vertelt Christine Vandeur van Heeren en Hillewaere makelaars.

In september wordt gestart met de afbraak van de gebouwen van broeierij Moonen en de aanpalende woning. Intussen staat de eerste fase van het project al te koop op de websites van makelaars Gunther Haagen en Heeren en Hillewaere. "En ook de verkoop van de tweede fase kan snel volgen", weet Christine Vandeur. "De bouw van de woningen start eind dit jaar en begin 2011 volgen de appartementen."

Verschillende prijzen

De prijzen tussen de verschillende wooneenheden variëren. Voor een woning betaalt u 285.000 euro. "Zo'n huis is tussen 150 en 156 vierkante meter groot en heeft drie slaapkamers, een tuin en een garage", zegt Christine Vandeur. Tussen de appartementen is heel wat verschil. "De goedkoopste flat hebt u vanaf 163.000 euro, voor de duurste betaalt u meer dan 300.000 euro. De oppervlakten variëren tussen 75 en 145 vierkante meter en er is keuze uit één, twee of drie slaapkamers."

De broeierij Moonen, die jaarlijks zeven miljoen legkuikens uitbroedt, wil een nieuw bedrijfsgebouw realiseren in de Nieuwstraat, bij de industriezone aan de grens tussen Poppel en Nederland. "We verwachten de milieuvergunning over een paar weken", zegt zaakvoerder Dirk Moonen. "Daarna kunnen we starten met de bouw. In tussentijd worden alle eieren gestockeerd in Merksplas, waar we samenwerken met de broeierij Belgabroed."

www.2hm.be en www.guntherhaagen.be

Kathleen VAN BEURDEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio