Fiets- en voetpad verbindt Weeldestraat met Brouwerij

Naast zaal Sint-Jan gaat de gemeente een fiets- en voetpad aanleggen tussen de Weeldestraat en feestzalencomplex De Brouwerij. Er komen ook sociale appartementen.

Het gemeentebestuur en bouwmaatschappij De Noorderkempen kopen samen de woning en de tuin aan Weeldestraat 94. De gemeenteraad keurde gisteren, maandag, de aankoop van de tuin van 6,81 are voor 20.000 euro goed. De bouwmaatschappij neemt 5,53 are, waarop ook de woning staat, voor haar rekening.

Het huis aan Weeldestraat 94, naast gemeentezaal Sint-Jan, staat al jaren leeg en is eigendom van een koppel uit Kontich. "De woning zal worden afgebroken en er komt een fiets- en voetpad", vertelt burgemeester Walter Luyten (CD&V). "Zo maken we een veilige ontsluiting van de Weeldestraat naar het achterliggende terrein van De Brouwerij, dat nu enkel bereikbaar is via de parking in de Polderstraat."

Jeugdvereniging KSJ Weelde heeft plannen om nieuwe lokalen te bouwen in de tuin van de Brouwerij. "Door het nieuwe fiets- en voetpad worden die toekomstige lokalen vanuit het centrum beter bereikbaar", weet Luyten. "Het RUP dat nodig is voor de lokalen willen we medio 2011 klaar hebben, zodat de KSJ een bouwaanvraag kan indienen en hopelijk in 2012 kan starten met de bouwwerken."

Sociale woningen

Naast het fiets- en voetpad gaat bouwmaatschappij De Noorderkempen in 2011 5 à 7 sociale appartementen bouwen op het perceel. "Daarmee komen we tegemoet aan de doelstelling uit ons gemeentelijk woonplan, om 91 sociale huurwoningen te realiseren tussen 2008 en 2010", zegt Luyten. "Dat cijfer is helaas nog lang niet bereikt."

De burgemeester ziet nog een bijkomend voordeel in de aankoop. "Gemeentezaal Sint-Jan staat op de scheiding met het perceel dat we nu aankopen. Hoewel er momenteel geen plannen zijn voor de uitbouw van zaal Sint-Jan, biedt dat in de toekomst zeker mogelijkheden."

Kathleen VAN BEURDEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio