1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Lieve Blancquaert brengt karaktervolle moeders in beeld

Een vrouw van 103 met haar dochter van 80, het is een van de twaalf beklijvende portretten van fotografe Lieve Blancquaert. De foto's zijn te bewonderen tijdens de Hasseltse Virga Jessefeesten.

Tijdens de tentoonstelling staan de werken van Blancquaert centraal.

mgeysmans

De exhibitie toont sterke, mooie, gedreven vrouwen die, ongeacht hun situatie, karaktervolle moeders zijn. Zo is er een portret te bewonderen van een 103-jarige vrouw met haar 80-jarige dochter, alsook een foto van een zwangere vrouw met haar 5 kinderen en een zelfportret van Blancquaert met haar zoon. Tijdens de tentoonstelling zullen 12 prachtwerken centraal staan. Daarnaast wordt ook de zeer realistische documentaire 'Kraambed Kongo', eveneens van Blancquaert, getoond. De documentaire confronteert de bezoeker met de toestanden waarmee moeders in Afrika leven.

De unieke foto's van Lieve Blancquaert zijn ook te koop. De opbrengsten gaan naar 'Babbelmama's', een initiatief van de Opvoedingswinkel in Hasselt. Babbelmama's: niet toevallig moeders , die zich vrij maken om te praten met moeders die moeilijkheden hebben met de opvoeding

Locatie: Huis Vanstraelen - Koningin Astridlaan 35 3500 Hasselt. Tentoonstelling: 12 augustus tot 5 september 2010 - Toegang gratis. Openingstijden: Weekdagen van 14u tot 18u - Zondagen 11u tot 18u. Info: 011-233131.

MEER OVER Fit & Gezond