Nieuwe Scheldebrug gaat hele maand augustus dicht

Wegens herstellingswerkzaamheden zal de nieuwe brug over de Schelde tussen Temse en Bornem de hele maand augustus afgesloten worden voor al het wegverkeer.

Al het wegverkeer, zowel het gemotoriseerde verkeer als fietsers en voetgangers, moet in augustus in twee richtingen over de oude Scheldebrug. De zwakke weggebruikers kunnen de toegang naar het fietspad via de Wilfordkaai niet gebruiken.

De reden voor deze sluiting is het feit dat de nv Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) herstellingswerkzaamheden aan de brug uitvoert. Vorig jaar in oktober werd er al gewerkt aan pijler nummer zeven. Dat is de laatste pijler in de Schelde, aan de kant van Bornem. W&Z had daarvan toen een lichte verschuiving vastgesteld.

Nu deze pijler volledig is gestabiliseerd, kunnen de steunpunten, die de pijler met de brug verbinden, worden vervangen. Deze werkzaamheden zijn gisteren, maandag, gestart en duren nog tot en met dinsdag 31 augustus. Er werd bewust voor deze zomermaand gekozen, omdat er dan minder verkeer over de brug gaat. Er worden dan ook geen noemenswaardige files verwacht.

Op voorwaarde dat de weersomstandigheden meezitten, zal de brug op 1 september volledig afgewerkt zijn en opnieuw worden opengesteld voor het wegverkeer. Het scheepvaartverkeer zal geen hinder van de werkzaamheden ondervinden.

ILPR

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio