Burgemeester Duisburg stapt op na drama Love Parade

Burgemeester Duisburg stapt op na drama Love Parade

Burgemeester Duisburg stapt op na drama Love Parade

Print
Adolf Sauerland, burgemeester van Duisburg, blijft dan toch niet aan. Vorige week kwamen 21 mensen om het leven na massapaniek tijdens de Love Parade. Zijn gemeente had het dancefestival een omstreden vergunning toegekend.

Er waren zware twijfels over de veiligheid van de Love Parade. De hoofdcommissaris wilde het festival niet laten plaatsvinden, maar Sauerland zette zijn zin toch door. Hij wilde het imago van Duisburg, een industriestad in het Ruhrgebied, met het dancefestival opkrikken.

Paniek

Op de dag van de Love Parade werd al snel duidelijk dat Duisburg de massa niet aankon. Honderdduizenden mensen raakten in een tunnel opgesloten waar verschillende mensen vertrappeld werden nadat er massapaniek ontstond. Uiteindelijk stierven er 21 mensen en raakten vijfhonderd bezoekers gewond.

Sauerland heeft zich intussen laten wegsturen door de gemeenteraad. Hij heeft al verschillende doodsbedreigingen ontvangen en krijgt politiebescherming. De voormalige burgemeester kan wel nog vier jaar op zijn salaris rekenen.

.

Nu in het nieuws