Celebs

"Boudewijn had trouwplannen met eigen stiefmoeder"

Print

Boudewijn had trouwplannen met eigen stiefmoeder

17 jaar na het overlijden van koning Boudewijn is er een nieuwe, ophefmakende biografie verschenen over de vorst.

Zo schrijft auteur Thierry Debels dat Boudewijn een relatie had met zijn stiefmoeder, Lilian Baels. "Sterker nog, er zijn zelfs trouwplannen geweest", zegt Debels in Story.

Debels schrijft ook dat Boudewijn geen warm persoon was, maar een koude, rancuneuze man. "Hij had het geluk dat de pr-mensen van het hof hem een imago gecreëerd hebben dat erg geliefd was bij de buitenwereld. Ik heb met heel wat mensen gepraat die Boudewijn van dichtbij hebben gekend en het is frappant hoe negatief ze over hem spreken", zegt hij.

Filip kapotgemaakt

Het beeld dat Boudewijn en Fabiola grote kindervrienden waren, schiet Debels eveneens af. "Iemand uit zijn entourage vertelde mij dat Boudewijn helemaal geen goede vader geweest zou zijn. Zo mochten de kinderen enkel in het zwembad spelen als hij niet in de buurt was en moesten ze aan een andere tafel eten."

Over Filip zegt Debels in het blad: "Die jongen heeft nooit de kans gekregen zich te onplooien. Boudewijn heeft hem kapotgemaakt, hem omgevormd tot een karikatuur van zichzelf."

Medelijden met fans

"Boudewijn haatte de massa. Hij had medelijden met de mensen die stonden te wachten om een glimp van hem op te vangen. Hij beschouwde zijn koningschap als een last en wilde eigenlijk veel liever het klooster intreden."

NIET TE MISSEN