Tweede editie Jour Tibour lokt volk met Stijn als hoofdact

De tweede editie van Jour Tibour zal op zondag 8 augustus de Tibourschrans weer op z’n kop zetten in Nijlen. De grootste naam op de affiche is muzikant Stijn.

Het gratis festival is ontstaan door een samenwerking tussen de gemeente en de jeugdverenigingen. De jeugd levert helpers en krijgt daarvoor een bedrag voor de jeugdvereniging.

De formule sloeg vorig jaar aan. Zo goed dat een tweede editie niet uit kon blijven. “Alles is toen goed verlopen. Vorig jaar hadden we zo’n kleine 3.000 bezoekers. Met onze affiche moeten we het dit jaar minstens even goed kunnen doen”, legt jeugdconsulent Gunther Melis uit.

Rasentertainer De hoofdact is Stijn. “Deze artiest is een rasentertainer die het publiek voluit betrekt bij zijn concert. We zijn blij dat we hem naar Nijlen kunnen halen”, klinkt het. Stijn is bekend van hits als ‘Sexjunkie’, ‘G.Daddy’, ‘Hot & Sweaty’, ‘Password’ en ‘Booty’. Voorts staan er nog grote namen op het podium zoals deejay Otto Jan Ham van Studio Brussel en The Van Jets, die in 2004 Humo’s Rock Rally wonnen. Nadien maakten ze grote sier op grote festivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, Marktrock en Lokerse Feesten. Zondag zullen ze ’t Hofke aan de Tibourschrans even gek proberen te krijgen als het publiek op ’s lands grootste festivals.

Promofilmpje

Voor de aankondiging van de tweede editie van Jour Tibour hebben enkele jongeren een ludiek filmpje gedraaid in het park zelf. Op de beelden is een oudere man met een strikje te zien die het festival aanprijst. “Groot podium, luid publiek, zon, bier en intense muziek. Amazing”, is zijn oordeel. Het filmpje werd op korte tijd zo’n tweeduizend keer bekeken.

BEPR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio