Zigeuners in Dour krijgen positief rapport

Zigeuners in Dour krijgen positief rapport

Zigeuners in Dour krijgen positief rapport

Print
De leden van de gemeenschap Vie et Lumière, die zich installeerden op privéterreinen in Dour, krijgen woensdag wellicht een positief rapport zodat ze tot zondag kunnen blijven. De zigeuners hebben onder meer voor 1.000 euro vuilniszakken gekocht en bij de buurtbewoners hebben ze zelfs al klusjes uitgevoerd.

Lees ook Gemeenten boycotten woonwagenterreinen

"Zoals we overeenkwamen, zullen een evaluatievergadering houden woensdagmorgen, maar het is zeer waarschijnlijk dat ons rapport positief zal zijn en dat de gemeenschap de toestemming zal krijgen om haar verblijf tot zondag te verlengen", burgemeester Carlo Di Antonio in Le Soir.

"De eigenaar werd vergoed en de bezetters hebben voor meer dan 1.000 euro vuilniszakken gekocht. Ze respecteren de regels." De leden van de gemeenschap zouden zelfs aan de bevolking aanbieden om klusjes uit te voeren. De bevolking maakt daar spontaan van gebruik, zegt Di Antonio.

De zigeuners zelf zeggen dat ze gekwetst waren door het aanvankelijke onthaal. "Ze lieten ons doorgaan voor wilden. Maar de autoriteiten wisten verder te gaan dan de heersende opvattingen. Zondag zetten we onze weg verder met de voldoening dat we een getuigenis achterlieten van een verantwoordelijke gemeenschap", zegt 'Doulebem' Van Brabant, pastoor van de groep.

.

Nu in het nieuws