'Halal'-hotels in Brussel vanaf 2011

Brussel krijgt vanaf 2011 hotels met een 'halal'-label. Geen pornokanaal, geen varkensvlees, wel een Koran en gebedtapijtje en een duidelijke aanduiding van de richting naar Mekka.

ghouben

Het label wordt vanaf begin 2011 toegekend door Beci, de Brusselse handelskamer (Brussels enterprises, commerce and industry). Het is een Europese primeur.

"Het is de bedoeling om in eerste instantie kamers per etage een label toe te kennen. Maar we sluiten de mogelijkheid niet uit om later een soort 'omni-halal'-label toe te kennen voor hele hotels, met ondermeer gescheiden zwembaden", aldus Bruno Bernard, consultant voor Beci.

Er is volgens Bernard gelet op alle details. Zo mag het niet mogelijk zijn dat er per vergissing een broodje met ham in een halal-kamer wordt geleverd en moet het hotel zich engageren om geen prostituees onder zijn dak toe te laten.

Gevraagd of dit concept niet op weerstand zal stuiten, zegt Bernard in La Libre Belgique: "Wanneer u op vakantie gaat in Egypte of in Turkije, bent u blij dat u in de hotelbar rustig een biertje kunt drinken. Halal-kamers in Brussel zijn gewoon hetzelfde".

MEER OVER Brussel