Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update dinsdag 3 augustus 6u30

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met na het verdwijnen van ochtendmist en nevel afwisselend zon en wolken. Namiddag kan er hooguit een lokaal buitje vallen. Vanmiddag wordt het gemiddeld zo'n 23°C warm.

Zoals steeds kan daar in de Kempen nog een graadje bovenop komen. Er waait een zwakke tot soms matige westenwind.

Woensdag krijgen we weer te maken met veel bewolking en ook de buienkans neemt weer toe. De meeste neerslag zal echter buiten onze provinciegrenzen vallen. Het gebrek aan zon zorgt er wel voor dat de temperatuur niet veel hoger klimt dan zo'n 21°C.

Donderdag blijft het aan de frisse kant met maxima rond 20°C en heel de dag kans op buien. Tussendoor kan het ook wel eens een aantal uren droog blijven maar de bewolking blijft heel de dag in de meerderheid.

Ook vrijdag blijft het licht wisselvallig met verspreid een aantal buien maar ook al langdurig droge perioden met opklaringen en maxima rond 21 a 22°C.

In de loop van het weekend lijkt het weer zich dan stilaan te gaan herstellen. Zaterdag is er wel nog kans op buien maar zondag blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima lopen op van 22 op zaterdag naar 24°C op zondag.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN