Agenten beschoten op E34

Vrachtwagendieven hebben maandagavond Belgische verkeersagenten beschoten met kalasjnikovs op de E34, aan de grensovergang met Nederland. Ze probeerden ook op de agenten in te rijden. Een vrachtwagen, met chauffeur erin, werd in brand gestoken.

wverhaert

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt, maar zijn de daders nog steeds voortvluchtig. Het zwaarste incident deed zich voor bij de Nederlandse grens, de daders zijn de grens over gevlucht.

Twee pogingen

Een eerste poging van de vrachtwagendieven op de E34 ter hoogte van Arendonk mislukte. Met hun Audi met zwaailicht rijden ze een vrachtwagen klem en lossen enkele schoten maar de vrachtwagenchauffeur kan zich tijdig uit de voeten maken.

Bij een tweede poging voor de Nederlandse grens knevelen ze een Poolse chauffeur in zijn vrachtwagen. De vrachtwagen en Audi van de gangsters proberen te vluchten naar Nederland.

Maar ter hoogte van de grens botsten ze op een politieblokkade. Daar rijden ze met de vrachtwagen in op een politievoertuig dat zwaar beschadigd raakt en vuren met hun kalasjnikovs naar de agenten. De agenten kunnen zich op het nippertje in veiligheid brengen. De vrachtwagen met de Poolse geknevelde chauffeur erin, steken ze in brand. De chauffeur geraakt tijdig uit het voertuig. Niemand zou zijn gewond geraakt.

Nederlands onderzoek

Het onderzoek was gisteravond nog volop aan gang. De Nederlandse politie heeft gisteravond de E34 volledig afgesloten in de richting van België om de technische experts hun vaststellingen te laten doen.

De gehavende politiewagen stond op de afrit in Eersel en de uitgebrande vrachtwagen stond wat verderop. Het is niet duidelijk in welke omstandigheden de brand is ontstaan.

Omdat de zwaarste feiten zich in Nederland hebben voorgedaan, is het ook het Nederlandse gerecht dat het onderzoek voert.

Lees dinsdag meer in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Nederland

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio