Polderdagen in Berendrecht: voltreffer!

Print

Polderdagen in Berendrecht: voltreffer!

Stabroek - De vzw Polderse Trekpaarden hield dit weekend op de terreinen van Oud Broek in Berendrecht (Stabroek-Zandvliet) de Polderdagen. Samen met Trekpaard Promotie Vlaanderen (TPV) en in het kader van de Horse Power Competition (PHC) werden een weekend lang wedstrijden voor trekpaarden georganiseerd.
De Polderdagen kaderen in een competitie voor trekpaarden van 7 weekends (6 plus een finale) van de PHC. Naast de gekende organisatie van Bilzen Alden Biesen, is Berendrecht de tweede en laatste Belgische lokatie voor de voor de rest in Nederland gehouden competitie.

Tom Stokmans van de organiserende vzw: "Het is de eerste keer dat wij meedoen in deze nu al 14-jarige competitie. Met een vijftal bestuursleden en een 30-tal vrijwillige medewerkers hebben we dit gerealiseerd. Vooral deze medewerkers wil ik hier echt hartelijk danken! En we hebben de smaak te pakken: we engageerden ons voor de komende vijf jaar. Door de gratis toegang en parking, moeten wij het vooral hebben van het verbruik door de bezoekers, naast de sponsoring."

"Zondag was een echte voltreffer met de apotheose waar de deelnemers hun authentieke koetsen showden aan het talrijk opgekomen publiek. Het aantal toeschouwers over het weekend kan ik niet schatten, maar dat het er enige duizenden waren, is wel duidelijk!"

Foto 1: De winnaar bij de enkelspannen: Team Touch Creative

Foto 2: Winnaar bij de vierspannen werd het menteam De Koninck

Foto 3: het bestuur met van links naar rechts: Bengy Matthysen, Daniella Werrens, Tom Stokmans, Ben Simons en Anne Bastiaensen

Foto 4: Waren ook van de partij: schepen Dirk Daems, provinciaal gedeputeerde Koen Helsen, Waarnemend burgemeester van Stabroek Raf Engels, Secretaris Generaal van de Belgische Ruitersportfederatie Ingmar De Vos en Voorzitter Jacky Buchmann.

Roland Haentjens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio