Opnieuw recordeditie Suikerrock

Print

Opnieuw recordeditie Suikerrock

Suikerrock 2010 loopt op zijn laatste benen. Zondagavond hing opnieuw het bordje 'uitverkocht' aan de kassa in Tienen. Op vijf dagen tijd waren er in totaal 135.000 mensen in de binnenstad: een nieuw record, met die nuance dat het stadsfestival voor het eerst vijf dagen telde.

Bekijk hier de foto's van zaterdag.

Suikerrock heeft al enkele jaren de slag gewonnen van Marktrock, en pakte dit jaar uit met een gevarieerde affiche waarop tal van internationale kleppers stonden. Op de kick-off vorige week knalden John Fogerty en ZZ Top al voor 20.000 man. Jamiroquai bouwde donderdag een feestje, net als Milk Inc. en Seal op vrijdag.

Zaterdag was vreemd genoeg niet uitverkocht. In de vroege namiddag brachten o.m. The Opposites (foto) het jonge volkje wel al aan het dansen met 'Licht uit' en 'Broodje Bakpao'. Customs bracht een strakke set, terwijl Das Pop een feestje bouwde. Het publiek aarzelde, maar ging finaal wel overstag voor Bent en co.

Shaggy

Na Arid was het tijd voor Shaggy, die net als zeven jaar geleden een best of van hits bracht. Begon met 'Mr. Boombastic', ging meteen door naar 'Oh Carolina' en 'Angel'. Volksmennerij, doorspekt met heupbewegingen allerhande - we hopen dat de mensen die Elvis Presley "heidens" vonden dansen, de Jamaicaan nooit aan het werk zien.

Top of the bill was Grace Jones. Het voormalige topmodel, nota bene de eerste zwarte Bondgirl ooit, liet zoals gewoonlijk even op zich wachten, maar ze werkte een set af om u tegen te zeggen. Een mix van materiaal uit het straffe album 'Hurricane' en hits van weleer ('Nightclubbing', 'My Jamaican guy', 'I've seen that face before',...). De diva liet vorig jaar de marquee van Werchter nog ontploffen met eenzelfde show.

62 jaar

Het publiek in Tienen moest even wennen aan het beeld van een vrouw van 62, die paaldanste in string. Wij konden onze ogen er niet van afhouden. Jones zelf dacht dat ze in Brussels was, maar dat vergaven we haar toen ze bij 'Pull up to the bumper' het publiek uitnodigde om op het podium te komen dansen. Enkele tientallen gelukkigen beleefden de tijd van hun leven.

Waar Jones op haar leeftijd de energie vandaan haalt, is voor ons een raadsel. Ze rende het podium af alsof het een lieve lust was, verwisselde na elk nummer van kledij en droeg de meest excentrieke hoofddeksels. Tijdens klassieker 'Slave to the rhythm' stond ze dan weer zo'n 7 minuten met een hoelahoep rond haar middel stond te shaken. Incroyable!

DJ Dirk Stoops mocht de talrijk opgekomen dansliefhebbers, die de markt gratis mochten betreden na het laatste optreden, nog verwennen tot een uur of twee. Daarna ging het licht uit en wachtten o.m. De Kreuners, Clouseau, Golden Earring en the Australian Pink Floyd Show nog op de familiedag. Die was ook dit jaar een schot in de roos.

PiRo