1/2

Tia Hellebaut vijfde op EK

In de finale van het hoogspringen op het EK atletiek in Barcelona is Tia Hellebaut vijfde geworden. Ze ging over 1m97, haar beste prestatie dit seizoen. Het goud was voor de Kroatische Blanka Vlasic.

Hellebaut wipte na drie keer over 1m97, meteen een beste seizoensprestatie voor de olympisch kampioene. 1m99 bleek er te veel aan voor Hellebaut, die in Barcelona haar Europese titel verdedigde. Met 1m97 bleef ze acht centimeter onder haar persoonlijk record.

Hellebaut werd vijfde op twaalf deelneemsters. Het goud was voor de Kroatische Blanka Vlasic, die als enige over 2m03 sprong, een evenaring van het kampioenschapsrecord. De verrassende Zweedse Emma Green behaalde zilver, het brons was voor de Duitse Ariane Friedrich.

Mama is moe

"Lotte is moe, maar mama is ook moe", zei ze achteraf met haar dochter in de armen. "Het is wroeten geweest in deze wedstrijd. Ik ben toch blij met mijn seizoensbeste van 1m97, het einde van de wedstrijd voelde ik dat ik te veel gesprongen heb vandaag en eergisteren. 1m97 was wel een goeie sprong en dan hoop je natuurlijk dat je nog hoger kan."

"Ik heb echter moeite om zoveel sprongen over twee dagen te verwerken en mentaal is het ook nog niet volledig in orde. Ik ga met een fier gevoel naar huis. Als je weet dat ik 25 kilo verloren ben sinds de geboorte en ik nog geen 100 meter kon lopen, dan is een vijfde plaats zeker mooi", aldus Hellebaut.

Meer sportnieuws