Belgische vrouwen gediskwalificeerd in finale 4x100 meter

Print

Belgische vrouwen gediskwalificeerd in finale 4x100 meter

Het Belgische 4x100 meter-team bij de vrouwen, met Olivia Borlée, Hanna Mariën, Elodie Ouédraogo en Frauke Penen, werd na een foute stokwissel tussen Ouedraogo en Penen gediskwalificeerd in de finale van het EK atletiek in het Spaanse Barcelona.

De ploeg startte vanuit de binnenbaan. Startloopster Borlée kon de schade nog beperken, en door sterke, maar risicovolle stokwissels bij Hanna Mariën en Elodie Ouedraogo lag België nog goed op koers.

Tussen Ouedraogo en Penen liep het echter fout, Frauke Penen kon de stok niet controleren.

"De stok was tussen ons in gevallen", verklaarde Ouedraogo. "Hij was niet te ver weg. We hadden 25 passen, dus zeker veilig genoeg. Het is jammer, want we lagen goed in de wedstrijd." Ook Frauke Penen baalde. "Ik voelde de stok, maar had hem niet. Ik had hem aan de toppen van mijn vingers, maar kon hem niet vastgrijpen. Ik begrijp niet wat er gebeurd is."

De overwinning was voor Oekraïne (42.29), het zilver ging naar Frankrijk (42.45) en Polen pakte brons.

Op de 4x100 meter bij de mannen is Frankrijk Europees kampioen geworden. Jimmy Vicaut, Christophe Lemaitre, Pierre-Alexis Pessonneaux en Martial Mbandjock haalden het in 38.11 en haalden het voor Italië (38.17) en Duitsland (38.44).

MEEST RECENT