Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update zondag 1 augustus 20u

Maandag wordt een licht wisselvallige dag met een afwisseling van zon en wolken en verspreid kunnen een aantal buien vallen. Tussen de buien in kan de temperatuur oplopen tot gemiddeld voor Limburg zo'n 23°C.

In de Kempen kan het nog een graadje warmer worden. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest.

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met namiddag hooguit een lokaal buitje. Na een frisse start met minima rond 10°C wordt het namiddag opnieuw gemiddeld 23°C warm in onze provincie. Er waait dan een zwakke tot soms matige westenwind.

Woensdag vergroot de kans op buien dan weer. Daardoor zouden ook de temperaturen een beetje lager kunnen uitvallen, al is het niet uitgesloten dat de zon tussen de buien door net voldoende ruimte krijgt om toch weer voor temperaturen richting 22°C te kunnen zorgen.

Donderdag blijft de kans op buien aanwezig, al zullen er ook langdurig droge perioden voorkomen. De temperatuur loopt op van een graad of 12 in de vroege ochtend tot ongeveer 22°C als maximumwaarde. De wind waait daarbij matig uit westelijke richting.

Ook vrijdag blijft het licht wisselvallig met verspreid een aantal buien en maxima rond 21 a 22°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN