Ex-LDD'ers richten nieuwe politieke partij op

Ex-LDD'ers richten nieuwe politieke partij op

Ex-LDD'ers richten nieuwe politieke partij op

Print
Zondag werd Sterk Limburg officieel boven de doopvont gehouden. De nieuwe politieke partij, ontstaan uit voormalige kandidaten van Lijst Dedecker, heeft al in acht Limburgse gemeenten een afdeling opgericht. Volgens de initiatiefnemers is er ook interesse voor afdelingen als Sterk Mechelen, Sterk Antwerpen en andere Vlaamse steden.

Overal in Limburg doken sinds enkele weken affiches op ter promotie van Sterk Limburg. Zondag werd in Sint-Truiden onthuld dat het gaat om een nieuwe politieke partij, gegroeid uit voormalige kandidaten van LDD.

Gezond verstand

Het programma van de partij vertoont dan ook sterke gelijkenissen. "We zijn inderdaad ook rechts-liberaal met een broodnodige sociale inslag", zegt voorzitter Gunther Leenen, die in Sint-Truiden een boekhoudkantoor runt.

"Vanuit de lokale werking op gemeentelijk vlak, willen we beleidspunten formuleren die ondernemers ten goede komen, en tegelijk sociaal en eerlijk zijn naar de brede laag van de bevolking. We willen mensen vertegenwoordigen van iedere rang en stand. Gezond verstand is daarbij een belangrijk uitgangspunt."

De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zijn het eerste doel van Sterk Limburg.

.

Nu in het nieuws