Voor het eerst Bud-bier op countrydag

Print
Zandhoven - Het kerkplein van Pulderbos verandert zondagnamiddag 8 augustus tijdens de Countrydag in Little Texas of Pulderjaanland. De eerste inlinedans begint om 14.30u, en in totaal worden er minstens tweeduizend bezoekers verwacht.

Biljartclub Onder Ons van café In De Klok tekent elk jaar voor de organisatie van dit countryfestival dat jaarlijks blijft groeien. Angèle Van Dijck, cafébazin van In De Klok, denkt dat het mega-openluchtterras en de optredens op een open wagen de succesingrediënten vormen.
In 1993 startte Angèles zus en voorgangster Lydie het evenement.

"Lydies man Jos en ik waren collega's op het werk", vertelt countryzanger Peter Wesley, die vroeger nog veel in het inmiddels gesloopte westerndorp Arizona Ranch in Halle-Zoersel optrad. Hij verzorgt dit jaar samen met zijn zangeres Sabina de hoofdact.

Wesley heeft eigen nummers en schudt de covers van Johnny Cash, Kenny Rogers en Creedence Clearwater Revival zomaar uit z'n vilten cowboyhoed. Ook de band Nevada staat geprogrammeerd Normaal vormt de countrydag de opwarmer voor de kermis.

"Maar dit jaar valt de kermis vrij laat en organiseren we de countrydag iets vroeger dan normaal", legt Paul Vandecruys uit. "Komt omdat op 15 augustus de processie in Pulderbos uitgaat, en we dan geen toog voor de kerk kunnen zetten. Daarom hebben we de countrydag een weekje vervroegd.

Nieuwigheden zijn een winkelkraam met countryartikelen, een karakollen- en frietkraam én Budweiser-bier. "Een typische pils die getapt wordt op countryfestivals, ietsje zoeter en platter dan ons bier", vertelt Angèle. "De bezoekers vroegen al jaren naar een Bud, nu is het eindelijk zo ver."

Kristin matthyssen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio