Jongen (17) breekt nek na duikongeval op kamp

Print
Geel - Een zeventienjarige jongen uit West-Vlaanderen is zwaargewond geraakt toen hij op kamp in Geel in een ondiepe zwemvijver dook. De tiener blijft wellicht verlamd.

Een groep KLJ’ers uit Alveringem kreeg afgelopen weekend de toestemming van een boer uit Mol om te zwemmen in zijn vijver, gelegen langs de Molsebaan in Geel, op de grens met Mol. Aan de waterpret kwam al vlug een einde toen de zeventienjarige Siebe Cyx een duik nam in het te ondiepe water. De jongen raakte de bodem en brak zijn nek.

Verlamd

De hulpdiensten kwamen ter plaatse om hem uit het water te halen. Na een korte tussenstop in het Molse ziekenhuis, werd hij naar het UZ in Antwerpen gebracht, waar hij geopereerd werd. Wellicht blijft de jongen tot aan zijn middel verlamd. De rest van zijn groep werd opgevangen door slachtofferhulp.

“Het gaat hier om een spijtig ongeval”, zegt commissaris Lehaen van de Molse politie. “De jongens zwommen met toestemming in een privévijver, dus hen valt niets te verwijten. Ze mochten daar zwemmen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio