Heilig Graf verbouwt huis voor afdeling verzorging

Heilig Graf verbouwt huis voor afdeling verzorging

Heilig Graf verbouwt huis voor afdeling verzorging

Print
Turnhout - Het Heilig Graf Instituut in Turnhout gaat de afdeling verzorging onder handen nemen. De groeiende richting krijgt nieuwe vaklokalen in een herenhuis in de Otterstraat.

De afdeling verzorging van het Heilig Grafinstituut is een studierichting die vooral de jongste jaren in de lift zit. Het leerlingenaantal stijgt ieder jaar. De tweede graad telt momenteel zo’n vijftig leerlingen en in de derde graad zijn er dat veertig. Alles samen dus net geen honderd leerlingen. Op het totale aantal van enkele duizenden leerlingen van het Heilig Graf is dat een relatief kleine richting, maar wel een met heel wat groeipotentieel. Om nieuwe leerlingen over de streep te trekken en om de huidige leerlingen kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden, investeert de directie dit jaar dan ook fors in de afdeling.

Leerlingen tijdelijk elders “Achter het herenhuis gaan we een later bijgebouwd deel afbreken en vervangen door een nieuwbouw. Alles samen zullen er drie zeer ruime nieuwe vaklokalen komen. In de nieuwe lokalen zal al het nodige materiaal aanwezig zijn: verzorgingsbedden, wastafels, spullen voor kinderverzorging en ga zo maar door. De lokalen worden helemaal up-todate zodat onze leerlingen in ideale omstandigheden hun theorie in de praktijk kunnen oefenen.” De bedoeling is dat de werkzaamheden nog dit jaar starten. “Alles is afhankelijk van de subsidies, maar normaal gezien zouden we in oktober van start willen gaan. Dat betekent wel dat we gedurende de duur van de bouw- en verbouwingswerkzaamheden voor onze leerlingen een andere oplossing moeten zoeken.” “We hebben geen andere keuze, want om eerlijk te zijn is onze afdeling verzorging de jongste jaren wat minder bedeeld geweest. Die afdeling schoot er telkens over en dat gaan we nu goedmaken. De leerlingen hebben echt wel nood aan moderne en goede vaklokalen.”

toon verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio