ISVAG vraagt verlenging milieuvergunning voor tien jaar

De raad van bestuur van verbrandingsoven ISVAG gaat een verlenging van de milieuvergunning aanvragen voor tien jaar, in plaats van voor de gebruikelijke twintig jaar. De huidige vergunning voor de intercommunale loopt af in september 2011. Dat heeft voorzitter Philip Heylen (CD&V) dinsdag bekendgemaakt.

ikerremans

Drie verschillende onafhankelijke studies, die ISVAG in het afgelopen anderhalf jaar liet uitvoeren en waarin alle ecologische, economische en technische elementen werden onderzocht, pleiten nochtans voor een vergunning van twintig jaar.

Beperking

Met de tien jaar houdt de raad van bestuur echter ook rekening met politieke en maatschappelijke factoren. Zo was er eind jaren '90 heel wat protest tegen de installatie aan de Boomsesteenweg.

"We hebben gezocht naar alternatieven, maar zijn tot de conclusie gekomen dat die er momenteel niet zijn. Door onszelf een beperking op te leggen voor wat betreft de vergunningstermijn en tussentijdse evaluaties uit te voeren, blijven we ten allen tijde alert zodat we steeds over de best beschikbare technologie beschikken. Van zodra er een ecologisch en energetisch betrouwbaar alternatief zou zijn, kiezen we resoluut voor die optie", aldus Heylen.

ISVAG verwerkt jaarlijks ruim 170.000 ton afval, waarvan 140.000 ton in de verbrandingsoven in Wilrijk. Naast de stad Antwerpen zijn ook de stad Mortsel, de intercommunale IGEAN milieu en veiligheid en de gemeenten Boom, Niel, Hemiksem en Puurs vertegenwoordigd in de raad van bestuur. ISVAG stelt 52 mensen te werk.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio