Davidsfonds Herentals stopt Junior Journalistwedstrijd

Print
Herentals - Amper twee inzendingen. Dat was rond Kerstmis de trieste buit van de Junior Journalistwedstrijd 2010 van het Davidsfonds. De vereniging gooit de handdoek in de ring.

Sinds 1992 heeft het Davidsfonds Herentals - via de Herentalse scholen - onafgebroken aan de Junior Journalistwedstrijd deelgenomen.

Dat is een initiatief van het Davidsfonds nationaal. De Herentalse afdeling mocht prat gaan op vier nationale laureaten van de wedstrijd.

Schrijverstalent

“Er is dus beslist schrijverstalent in de stad, maar we moeten constateren dat de belangstelling in de scholen jaar na jaar afneemt”, zegt voorzitter Hubert Vanoothegem. “We moeten met spijt vaststellen dat de bedoeling van de wedstrijd - de jeugd aanmoedigen om creatief de pen te hanteren - in Herentals onvoldoende wordt gerealiseerd.”

Toch laat Hubert Vanooteghem de deur op een kier. “In de toekomst kan misschien nog wel op een andere manier, met een andere lokale wedstrijdformule, de draad weer worden opgepikt.”

Maar met de Junior Journalist editie 2010 is definitief een punt gezet achter een lange traditie. “Door het gebrek aan inzendingen is de wedstrijd niet langer onze organisatorische en financiële inspanningen waard”, zo besluit de voorzitter.

hhM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio