"Parking betalen tot zaterdag" is volgens Nederlanders "tot aanbreken van zaterdag"

Parking betalen tot zaterdag is volgens Nederlanders tot aanbreken van zaterdag

"Parking betalen tot zaterdag" is volgens Nederlanders "tot aanbreken van zaterdag"

Print
Een groep van twaalf toeristen uit Nederland die vorige zaterdag met vier auto’s ging shoppen in Eisden, vindt dat ze onterecht een parkeerboete van 15 euro kregen. Ze weigerden te betalen omdat op de parkeermeters niet stond dat je tot en met zaterdag moet betalen.

“Op de parkeerautomaat lazen we dat je moest betalen van maandag tot zaterdag,” zegt Nicole Booien. “We hebben die zin gelezen als “tot het aanbreken van de zaterdag”. Als er op de parkeerautomaat te lezen stond “tot en met zaterdag”, hadden we wel betaald. We vinden dat het gemeentebestuur dat duidelijker op de parkeerautomaten moet schrijven.”

“De parkeerautomaten staan er nu langer dan een jaar en het is de eerste keer dat we hier over aangesproken worden”, aldus een woordvoerder van Vinci Park Parkingshop Oostende, die de boetes van de parkeerautomaten in Maasmechelen int. De boetes moeten dus betaald, maar kunnen juridisch wel aangevochten worden.

Op het gemeentehuis geeft men toe dat de formulering onduidelijk is. “Tot zaterdag is tot vrijdag 23.59 uur en bij het aanbreken van de zaterdag is die dag er niet meer bij om te betalen. Woordelijk hebben de Nederlanders gelijk”, aldus een medewerkster van de verkeersdienst.

MEEST RECENT