Christophe Rochus verdacht van wedstrijdvervalsing

Christophe Rochus verdacht van wedstrijdvervalsing

Christophe Rochus verdacht van wedstrijdvervalsing

Print
Christophe Rochus (ATP 160) ging dinsdag verrassend onderuit tegen de Brit Richard Bloomfield (ATP 552) in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Newport. Volgens The Daily Mail wordt die wedstrijd nu onderzocht, omdat er bij wedkantoren onregelmatigheden werden opgemerkt.

Er werd blijkbaar voor meer dan 1 miljoen pond (1,19 miljoen euro) gewed op het duel en voor de wedstrijd veranderden de quoteringen plots in het voordeel van de Brit. Het leek wel alsof insiders wisten dat Rochus de partij zou verliezen.

Leden van de 'Anti-corruption Tennis Integrity Unit' gaan nu uitzoeken of Rochus de wedstrijd vrijwillig verloor en waarom er zo veel ingezet werd op een relatief 'kleine' wedstrijd.

Bij wedkantoor Betfair wordt op zulke wedstrijden gewoonlijk 15 tot 20 keer minder geld ingezet. De 27-jarige Brit haalde het met 7-6 (7/1) en 6-3 van Rochus en behaalde zo nog maar zijn tweede zege op de hoofdtabel van een ATP-toernooi.

Bloomfield doet het overigens uitstekend op het toernooi en speelt vrijdag de kwartfinales in Newport.

De 31-jarige Rochus slaagde er dit jaar nog niet in een wedstrijd te winnen op het ATP-circuit. Broer Olivier Rochus (ATP 65) stootte donderdag nog door naar de halve finales in Newport.

MEEST RECENT