35 sociale koopwoningen verrijzen in Zonnestraat

Mechelen heeft groen licht gegeven voor de bouwplannen van 35 sociale koopwoningen in de Zonnestraat in de wijk Nekkerspoel.

jrosquin

Het gaat om 35 sociale eengezinswoningen van de Kleine Landeigendom die verkocht zullen worden. Alle woningen hebben één verdieping en krijgen ook elk een eigen tuintje. “Wij hebben in overleg met de ontwerper gekozen voor deze aanpak omdat in de buurt weinig open ruimte is. Vandaar dat we ook geopteerd hebben voor een openbaar plein als ontmoetingsplek voor de hele buurt”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Karel Geys (sp.a).

“Samen met het autoluwe woonerf en de groene ruimte met speelbosje zorgt dit voor een aangename sfeer.”

In het concept wordt gekozen voor een gesloten bebouwing, maar op verschillende plaatsen worden er doorgangen gecreëerd tussen de woningen die toegang geven tot dit aantrekkelijk binnengebied. Dit project maakt deel uit van de herwaardering van de wijk Nekkerspoel. De bouw start volgend jaar in september en zal vijftien maanden in beslag nemen.

Schepen Geys: “Alle woningen zijn ofwel langs de voorkant ofwel langs de achterkant bereikbaar voor auto’s, waardoor het binnengebied autovrij blijft. Er komen ook parkeerplaatsen voor bezoekers en fietsenstallingen voor de bewoners. De stad hoopt ook op subsidies om de Zonnestraat heraan te leggen.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio