Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update dinsdag 6 juli 19u

Woensdag begint de dag fris met minima rond 8°C. Na zonsopkomst schiet het kwik echter snel de hoogte in. Het wordt weer warmer dan de voorbije 2 dagen met maxima van gemiddeld voor Limburg 27°C tot lokaal 29°C in de Kempen.

Het blijft daarbij droog en meestal zonnig. Er waait een zwak briesje uit zuidwestelijke richting.

Donderdag loopt de temperatuur na een zachte nacht met minima rond 14°C verder op naar tropische waarden tussen 31 en 33°C. Ook dan is er veel ruimte voor de zon, al kunnen zich namiddag ook wel wat onschuldige stapelwolken vormen. Het blijft overal droog bij een zwakke zuidwestenwind.

Voor vrijdag is het weerbeeld nog steeds erg onzeker. Een regenzone trekt vanuit het zuidwesten net wel of net niet over Limburg en afhankelijk van het traject loopt de temperatuur op naar waarden tussen 25 en 32°C. Er waait nauwelijks wind uit veranderlijke richting.

Zaterdag en zondag blijft het zeer warm met maxima in de buurt van 30°C maar elke dag is er kans op een aantal regen- of onweersbuien. Sommige locaties houden het zo goed als droog terwijl andere plaatsen de volle laag kunnen krijgen. De nachten verlopen bovendien ook zwoel met minima rond 17°C.

Maandag en dinsdag zet de temperatuur een stapje terug richting 27°C en het blijft dan weer op de meeste plaatsen droog.

De normale maxima voor deze tijd van het jaar liggen in Limburg rond 23-24°C. We zijn dus bezig aan een lange zomerperiode met temperaturen die meestal ver boven normaal lagen of zullen liggen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN