Nieuwe club heeft al 800 abonnees

Print
Beveren-Waas - Waasland-Beveren werkte de eerste oefenmatch tegen RSC Anderlecht af voor 2.875 toeschouwers. “Hoopgevend”, vindt clubmanager Dirk Poppe. De club heeft al 800 abonnees.

Voor de nieuwe fusieclub was het vrijdag spannend afwachten hoeveel toeschouwers de eerste oefenmatch zou lokken. Dat aantal viel best mee: in totaal zakten 2.875 mensen af naar de Freethiel.

Voor manager Dirk Poppe is het een signaal dat de supporters de nieuwe club een kans willen geven. “De opkomst is hoopgevend, het is aan ons om ons te bewijzen. Na de wedstrijd verkochten we trouwens nog een veertigtal abonnement aan aan ex-Red Star Waaslandsupporters, daarmee komt hun aantal op negentig te liggen.” In totaal gingen er al meer dan achthonderd abonnementen over de toonbank.

De fanshop kent nog maar weinig succes. “We verkochten maar een vijftal sjaals”, zegt uitbater Gaby Lauwers. “Ik vermoed dat de meesten nog wachten op de sjaals met logo.” De tenues waarin de ploeg aantrad, zijn nog niet de definitieve. Die zullen op de fandag op 14 augustus voorgesteld worden.

Intussen werd ook de officiële website van Waasland-Beveren gelanceerd. Je vindt er onder meer een videoverslag en enkele foto’s van de wedstrijd tegen Anderlecht.

STTi

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio