Burgemeester belooft standbeeld voor vernieuwde Antwerpsesteenweg

Burgemeester belooft standbeeld voor vernieuwde Antwerpsesteenweg

Burgemeester belooft standbeeld voor vernieuwde Antwerpsesteenweg

Print
Malle - De heraanleg van het centrum van Westmalle is een enorme verbetering. Maar dat is maar het begin. “Er komt meer groen en een beeldhouwwerk”, vertelt burgemeester Harry Hendrickx (DBM). Dat standbeeld is het gevolg van een uit de hand gelopen grap.

Normaal klagen winkeliers en horeca-uitbaters steen en been als er wegwerkzaamheden in hun straat plaatsvinden. “Wij niet”, vertelt Leo Correwijn, voorzitter van winkeliersvereniging Ondernemend Westmalle.

“Vanaf het begin stonden we positief tegenover de heraanleg van het centrum. Na vele jaren aandringen, heeft Westmalle nu eindelijk een echte winkelboulevard. Het is een enorme verbetering voor het dorp”, vervolgt Correwijn.

Standbeeld

Bij de officiële heropening van de straat vond tegelijk de 30ste editie van de dorpsbraderie plaats. Burgemeester Harry Hendrickx vertelde dat naast de aanleg van nieuwe riolen, wegdek, parkeerplaatsen, stoepen en fietspaden er ook meer groen, fietsenstallingen en bushokjes komen.

Hij kondigde aan dat er een beeldhouwwerk komt in de terraszone van “deze mooiste winkelstraat in de Voorkempen”. Het kunstwerk wordt ontworpen door de plaatselijke beeldhouwer Marc Aerts. Hij maakt een beeld van een levensgroot trappistglas met daarin een groepje juichende Westmallenaars.

De komst van het standbeeld is eigenlijk het gevolg van een uit de hand gelopen grap. Enkele Westmalse vrienden polsten bij de burgemeester of er geen standbeeld kon komen, waarna de burgemeester schertsend positief antwoordde. Bij nader inzien zag hij wel iets in het plan, dat nu daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

JAN VORSSELMANS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio