"Michael Ballack houdt beter de eer aan zichzelf"

Michael Ballack, de gekwetste aanvoerder van de Duitse nationale elf, staat ter discussie. Lothar Matthäus, voormalig international en winnaar van de Gouden Bal in 1990, raadt Ballack aan zijn carrière als international te beëindigen.

Matthäus deed die uitspraak in het Duitse dagblad Bild. "Als Michael nu zou zeggen: 'De ploeg is zeker zo sterk zonder mij, ik stop definitief bij Duitsland om me te concentreren op Bayer Leverkusen', dan toont hij zich een grote meneer", aldus Matthäus.

Philipp Lahm, momenteel kapitein van misschien de beste Duitse nationale ploeg ooit, zei eerder in datzelfde Bild dat hij veel plezier beleeft aan zijn rol als aanvoerder. "Ik wil de band graag behouden. Waarom zou ik mijn functie dan vrijwillig afgeven?"

Beter met Ballack?

Ballack is 33 jaar, heeft 98 caps op zijn naam, maar moest forfait geven voor het WK door een blessure aan de enkel. Meerdere voetbalcommentatoren stelden zich al de vraag of dit fantastisch spelend Duitsland beter zou worden met Ballack erbij.

"Ongelukkig"

Voor Duits teammanager Oliver Bierhoff is elke discussie er nu teveel aan. "Het tijdstip is niet echt gelukkig. Dit thema mag deze week geen rol spelen. Uiteindelijk is het de beslissing van de trainer".