Food

Gebakken roodbaarsfilet met gekonfijte sjalotcrème van knolselder en rucolapesto

Print

Gebakken roodbaarsfilet met gekonfijte sjalotcrème van knolselder en rucolapesto

Ingrediënten:

4 roodbaarsfilets, 8 sjalotten, 1/2 knolselder, 50 g boter, 150 g rucola, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes, 1 teentje knoflook, 5 dl olijfolie, 1 dl olijfolie voor de gekonfijte sjalot, peper van de molen, zeezout, 4 eetlepels balsamicoazijn.

Bereiding :

1 Pel de sjalotten en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met de olijfolie en gaar ze in een oven op 180°C gedurende ongeveer 35 à 40 minuten of tot wanneer ze helemaal zacht zijn.

2 Schil de knolselder en snijd deze in grote stukken. Kook ze gaar in kokend gezouten water tot de knolselder zeer zacht is. Giet het water af en laat de knolselder goed uitstomen. Doe de knolselder in de keukenrobot, voeg er de boter aan toe en mix grondig tot een smeuïge massa. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.

3 Mix de rucola, pijnboompitten, knoflook en 0,5 dl olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout en zet in de koeling als je het niet meteen gebruikt.

4 Bak de sjalotten lichtjes aan in de olijfolie tot ze mooi kleuren. Blus met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

5 Bak de roodbaarsfilets mooi bruin in een weinig olijfolie en kruid met peper en zout.

6 Schep de knolseldercrème op de borden, verdeel er de roodbaarsfilets over en schik hierop de gekonfijte sjalotten. Druppel de pesto rondom (pesto mag op kamertemperatuur zijn) en dien op.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN