Bart De Wever stelt donderdag eindverslag voor

Bart De Wever stelt donderdag eindverslag voor

Bart De Wever stelt donderdag eindverslag voor

Print
Informateur Bart De Wever (N-VA) zal het eindverslag van zijn informatieronde donderdagmiddag aan koning Albert presenteren. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd.

Ondertussen zet De Wever zijn werkzaamheden en informele contacten met andere partijen voort.

Vorige vrijdag rondde de informateur het officiële gedeelte van zijn opdracht af. Dit weekend en maandag gebruikte hij om vooral met PS-voorzitter Elio Di Rupo te onderhandelen over een basis van een akkoord om de echte regeringsonderhandelingen te kunnen opstarten.

Discrete gesprekken

Over de gesprekken lekt zo goed als niets uit. Woordvoerder Jeroen Overmeer laat nu weten dat de informateur nauwgezet voort werkt "om een solide basis te leggen voor de formatie". Alle werkzaamheden en contacten met andere partijen zullen volgens hem volledig discreet en informeel blijven verlopen.

De informateur roept alle gesprekspartners ook op om de totale discretie te blijven respecteren. De Wever trekt donderdag om 13.00 uur naar het paleis om er de koning zijn eindverslag te gaan presenteren. Die afspraak ligt al vast. Nadien wordt het eindrapport normaal gezien dan wereldkundig gemaakt.

MEEST RECENT