Indiërs sluiten fabriekseigenaar 921 dagen op in soort doodskist

Indiërs sluiten fabriekseigenaar 921 dagen op in soort doodskist

Indiërs sluiten fabriekseigenaar 921 dagen op in soort doodskist

Print
In India is een man gedurende 941 dagen opgesloten in een soort doodskist om hem zijn eigendommen af te troggelen. De politie kon de man bevrijden na een anonieme tip. De daders zijn een vastgoedmakelaar en zijn familie.

Rajan Killakar werd volgens indianexpress.com ontvoerd en opgesloten in een soort doodskist, een kist van 1,8 meter op 90 centimeter, waar hij één keer per dag uit mocht om te eten.

Wel waren er gaten in de kist gemaakt zodanig dat de man kon ademen. Na zijn bevrijding afgelopen zaterdag kreeg Killakar onmiddellijk de gepaste medische verzorging.

De 41-jarige Rajan Killakar is een biotechnologisch wetenschapper. Hij leefde op zijn eentje en was vroeger ondermeer eigenaar van een fabriekje waar kalk wordt geproduceerd, de waarde van zijn eigendommen wordt geschat om 120.000 euro.

Regelmatig afgeranseld

Voor vastgoedmakelaar Hitesh Karavadar was dit genoeg om de man regelmatig af te ranselen en hem te dwingen afstand te doen van zijn goederen. Killakar moest onder bedreiging allerhande documenten ondertekenen. Karavadar kreeg daarbij ondermeer de hulp van zou vrouw en moeder. Toen Killakar in het huis van Karavadar werd ontdekt en bevrijd, waren de verdachten voortvluchtig.

(Foto: archief)

.

Nu in het nieuws