Stad belooft om gevaarlijke goot in Stationsstraat aan te pakken

Stad belooft om gevaarlijke goot in Stationsstraat aan te pakken

Stad belooft om gevaarlijke goot in Stationsstraat aan te pakken

Print
Mechelen - De Mechelse afdeling van de Fietsersbond en de stad werken nauwer samen om knelpunten voor fietsers stelselmatig weg te werken. In Mechelen zijn er zo 66.

De goot in het vernieuwde gedeelte van de Stationsstraat heeft al tot verscheidene valpartijen geleid bij fietsers. Tegen eind juli wil de stad Mechelen de situatie er veiliger maken.

In het midden van het autovrije gedeelte van de Stationsstraat loopt een goot in blauwe steen. Bij regenweer is ze spekglad.

De vraag om iets aan de gevaarlijke situatie te doen, is reeds langer een actiepunt van de fietsers. “Tegen eind juli willen we duidelijk aangeven dat fietsers best aan de linkerkant van de weg rijden: daartoe gaan wij buxussen plaatsen”, stelt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Sinds kort krijgt de Fietsersbond inspraak bij alle nieuwe projecten. In totaal heeft de bond in zes jaar tijd 66 knelpunten vastgesteld. “Een derde van de problemen situeert zich op stadswegen. Een van de pijnpunten is de drempel die voor een niveauverschil zorgt op de Grote Markt. De stad heeft beloofd om daar structureel iets aan te doen”, zegt voorzitter Luc Van Espen.

Mechelaars worden trouwens warm opgeroepen om problemen aan te kaarten. “Ze kunnen ons e-mailen, want zelf zien wij natuurlijk niet alles”, geeft Feytons aan.

Mechelen investeert jaarlijks een half miljoen euro in fietspaden. “Op dit moment zijn er projecten in voorbereiding voor de Eikestraat, Nieuwstraat en Steenweg op Heindonk”, kondigt schepen Geypen aan.

Sven Van Haezendonck

fietsersbond.mechelen@gmail.com

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio